Bezienswaardigheden

Naast het natuurlijk schoon heeft de regio Languedoc-Roussillon een rijke historie en bijzondere monumenten die aan het verleden herinneren. De bezienswaardigheden in de Languedoc-Roussillon lopen uiteen van monumenten op de werelderfgoedlijst van UNESCO tot moderne gebouwen en prachtige landschappen.

carcasonne-1

Cité van Carcassonne (Aude)

De Middeleeuwse stad Carcassonne is de hoofdstad van het departement Aude en ligt op circa 90 kilometer van Toulouse. De historische stad staat op de UNESCO werelderfgoelijst.

Bezoek Cité van Carcassonne


pont-du-gard-1

Pont du Gard (Gard)

Het aquaduct Pont du Gard is het best behouden en aquaduct ter wereld en het meest indrukwekkende van de Middellandse Zee.

Naar Pont du Gard


causses-9

Causses en Cévennes

Dit bijzondere gebied bestaande uit de Causses en Cevennen is toegevoegd aan de werelderfgoed lijst. Het gebied omvat het zuidelijke deel van het Massif Central en het noordelijke deel van de Languedoc.

Ontdek de Causses en Cévennes


maison-carree-1

Maison Carrée (Gard)

Het Maison Carrée in Nîmes is een van de best bewaarde Romeinse tempels. Bezoek het bijzondere bouwwerk dat letterlijk het ‘lange vierkant’ betekent.

Meer over het Maison Carrée


pelgrimsroutes-santiago-de-compostela-1

Pelgrimsroutes Santiago de Compostela

De pelgrimsroutes naar Santiago de Compostella in Frankrijk zijn een systeem van routes naar het bedevaartsoord Santiago de Compostella in Spanje, waar zich het graf van de apostel Jacobus zou bevinden.

Naar de route


Villefranch-de-Conflent

Forten van Vauban

De twee Catalaanse vestingplaatsen Villefranche-de-Conflent en de burcht Mont-Louis in de Oostelijke Pyreneeën zijn het werk van de bouwmeester Sébastien Le Prestre Seigneur de Vauban.

Bekijk de twee forten


canal-du-midi-1

Canal du Mid

Het Canal du Midi wordt door UNESCO omschreven als een bijzonder bouwkundige realisatiesen is het oudste kanaal van Europa dat nog in werking is. Het kanaal verbind de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan.

Meer over het Koninklijke Kanaal


amfitheater-nimes-1

Amfitheater van Nîmes (Gard)

De Arena van Nîmes is een goed bewaard amfitheater uit de tijd 50 en 100 na Chr geïnspireerd op het Colosseum in Rome en lijkt als twee druppels water op dat in Arles.

Naar het theater