Amfitheater van Nîmes

amfitheater-nimes-1

Klik op de foto voor de hele galerij.

Gladiatoren

De Arena van Nîmes is een goed bewaard amfitheater uit de tijd 50 en 100 na Chr geïnspireerd op het Colosseum in Rome en lijkt als twee druppels water op dat in Arles. Het enige verschil is dat de Arena in Nîmes een tongewelf heeft. Het 133 bij 101 meter grote Amfitheater was het strijdtoneel van gladiatoren. De gladiatoren vochten hier voor 24.000 toeschouwers in een arena van 69 bij 38 meter groot. De vechtarena was omgeven door een hoge muur die de toeschouwers beschermde tegen wilde dieren. Net als het Colosseum kreeg het volk een plaats toegewezen op basis van zijn of haar sociale klasse.

Architectuur

Aan de buitenkant van het Amfitheater ziet u twee niveaus van 60 bogen (totale hoogte 21 meter). De bogen worden gedragen door een rij stevige Toscaanse pilasters. Daarboven ligt de nadruk op de Toscaanse zuilen op hoge voetstukken. Aan een extra halve verdieping, de attiek, was een groot zeil, tegen de zon, bevestigd. Het amfitheater (9de op een lijst van 20 theaters in Gallië) telde vier ingangen. Van de hogere verdiepingen zijn helaas alleen nog brokstukken over.

Omgebouwd tot burcht

De arena werd in 404 verbouwd tot een versterkte burcht. De burcht had tot 1812 twee kerken, een klein kasteeltje en circa 220 huizen. In 1809 werd het dorp ontruimd en werd de arena in ere hersteld. Tegenwoordig worden in het amfitheater stierengevechten, concerten en voorstellingen gegeven.


Praktische informatie

Arena Nîmes

Bezoeken – juli en aug.: 9.00 – 20.00 u; april en sept.: 9.00 – 18.30 u; maart en okt.: 9.00 – 18.00u; de rest van het jaar 9.00 – 17.00 u – € 7,70 (-18 jaar € 5,90) – www.arena-nimes.com.

Bezoekers kunnen gebruikmaken van een gratis Audio tour.

Nîmes Tourisme

Website

Hotels in Nîmes

Booking.com


Ligging Arena Nîmes


Geralateerde artikelen

Maison Carrée in Nîmes

Het Maison Carrée, rond 19 v.Chr. te Nîmes is een van de best bewaarde Romeinse tempels. Lees meer…

Pont du Gard

Het aquaduct Pont du Gard is het best behouden aquaduct ter wereld en het meest indrukwekkende van de Middellandse Zee. Lees meer…