Ontdekken

Languedoc-Roussillon ligt in het zuiden van Frankrijk en wordt begrensd door het Rhône-dal, het Garonne-bekken, het Centraal Massief, de Pyreneeën en de Middellandse Zee. Languedoc-Roussillon heeft als hoofdstad Montpellier en is verdeeld in de departementen Aude, Gard, Hérault, Lozère en Pyrénées-Orientales. De totale oppervlakte van de regio is 27376 km².

Activiteiten in de Languedoc-Roussillon

Activiteiten

De Languedoc-Roussillon biedt u alle sportieve activiteiten en een ongelooflijke ontspanning voor het hele gezin of met vrienden en vriendinnen.

Sport en ontspanning


Evenementenkalender Languedoc-Roussillon

Agenda en tradities

De culturele identiteit speelt een belangrijke rol in de Languedoc-Roussillon. In de Languedoc-Roussillon vinden jaarlijks talrijke volkstradities en feesten plaats.

Naar de agenda en tradities


Maison Carrée

Bezienswaardigheden

Naast het natuurlijk schoon heeft de regio Languedoc-Roussillon een rijke historie en bijzondere monumenten die aan het verleden herinneren.

Ontdek de bezienswaardigheden


Kathedraal Narbonne

Cultureel erfgoed

De Languedoc en de Roussillon zijn een smeltkroes van beschavingen en religieuze stromingen. Deze culturen hebben geresulteerd in prachtige bouwwerken en monumenten.

Ontdek het cultureel erfgoed


De mooiste dorpen

De mooiste dorpen in de Languedoc-Roussillon maken onderdeel uit van de ‘Les Plus Beaux Villages de France’ de mooiste dorpen in Frankrijk.

Ontdek de mooiste dorpen


Eten en drinken

Eten en drinken in de Languedoc-Roussillon kan volop. In de regio die zoveel te bieden heeft, bestaan er evenveel smakelijke tradities als gebieden.

Proef de Languedoc-Roussillon


Landschap Cevennes

Natuur en landschap

De Languedoc-Roussillon is een regio met veel diversiteit; van heuvels met wijngaarden tot besneeuwde bergtoppen. Langs de kust is het er mediterraan en het binnenland is een beetje ruig.

Ontdek de natuur en het landschap