Duiken

Kustlijn van de Languedoc-Roussillon

Langs bijna de hele kustlijn van de Languedoc-Roussillon kan er fantastisch gedoken worden. In de meeste badplaatsen en langs de kust is er wel een Fédération Francaise d’études et de sports sous-marins te vinden, zij helpen je graag verder.

Bijzondere duikervaring

De rotsachtige zeebodem van Languedoc-Roussillon heeft een ongewone geologische oorsprong. De vulkanische rotsen van Le Cap d’Agde, de Côte des Albères op de Côte Vermeille en de rotsen tussen La Grande-Motte en Palavas maken diepzeeduiken de moeite waard.

Duikclubs Languedoc-Roussillon

De duikclubs en duikscholen organiseren veel onderwater activiteiten en duikexcursies. Den aan diepzeeduiken (sub-aqua), onderwatervissen en maritieme archeologie.

Diepzeeduiken Languedoc-Roussillon

Op de zeebodem van de Golf van Lion kunnen duikers archeologische resten en een rijkdom aan zeldzame fauna en flora ontdekken.

Golf du Lion

De Golfe du Lion is een zeebaai in het noordwesten van de Middellandse Zee. De golf wordt begrensd door de Languedoc-Roussillon en de Provence vanaf de Spaanse grens tot Toulon.

Bij Cap Béar liggen drie scheepswrakken, die toegankelijk zijn voor de meer ervaren duikers.

Bij prachtige Banyuls-Cerbère, het maritieme natuurreservaat, wemelt het van de verschillende en zeldzame vissen en planten. Hier zit bloedkoraal, zaagbaars, witte zeebrasem, kreeften, langoesten. Kortom de kust van de Languedoc-Roussillon is een waar duikersparadijs.


Praktische informatie

Fédération francaise d’études et sports sous-marins

Website

Maritiem natuurpark Bagnas Cap d’Agde

Website

Het voornaamste Franse maritieme natuurreservaat

Website

Franse federatie voor onderwateronderzoek en sport

Website