Grotten

De bodem van de Languedoc-Roussillon is doorzeefd met grotten en gaten die het grootste ondergrondse netwerk van Frankrijk vormen. Een aantal grotten is te bezoeken.

Grotten

Stalagmieten

In het departement Lozère zijn twee erg mooie grotten te bezoeken. Dit zijn de grot Aven Armand en Dargilan. De grot Aven Armand bezit onder meer een zaal met 400 stalagmieten. Dargilan voert de bezoekers 160 miljoen jaar terug in het verleden, langs een rivier met een uniek uitzicht op de kloof van de Jonte.

Onderaards paradijs

Bent u een grot liefhebber dan mag u een bezoek aan het onderaardse paleis bij Mialet, in de omgeving van Anduze, niet missen. Trabuc is de grootste grot van de Cevennen en indrukwekkend vanwege de kwaliteit van de steenafzettingen en de variatie van de kleuren en kristallen. Langs meertjes en watervallen, voert het circuit u door deze onderaardse wereld, met tot besluit een grote verrassing.

Mooiste grot van Frankrijk

Aan de rand van de Gard, in de buurt van Saint-Ambroix, ligt een van de mooiste grotten van Frankrijk. De ronde schijven in de bijzonder verrassende grotten van de Cocalière tarten de zwaartekracht. Aan het einde van de route met een constante temperatuur van 14°C, brengt een treintje de bezoekers weer naar buiten.

De Gang van de Cupules, het Atollenmeer, de Tempel van Angkor, het Graf van Martel roepen de sfeer op van een wereld gecreëerd door water, steen en vuur in de aarde. In de zomer is hier, dicht bij Villefranche-de-Conflent, een licht- en geluidshow. Eeuwenlang heeft het hoog op de hellingen van de Capcir ontspringende riviertje in het massief van Fontrabiouse een uitgebreid gangenstelsel uitgesleten. De gelijknamige grot voert u door gangen en verlichte zalen met stenen reuzen, kristallen en boeketten van aragoniet. Het circuit is goed begaanbaar, maar vergeet niet een trui mee te nemen.


Praktische informatie

Grot Clamouse, Hérault

Website

Grot des Grandes Canalettes

Website

Grot Abime de Bramabiau, Gard

Website

Grot Aven Armand, Lozère

Website

Gouffre Geant de Gabre Spine, Aude

Website

Grot de Dargilan, Lozère

Website

Grot de Fontrabiouse, Pyrénées Orientales

Website

Grot de Laguzou, Aude

Website

Grot de la Cocaliere, Gard

Website

Grot de Labeil, Hérault

Website

Grot de Limousis, Aude

Website

Grot de Trabuc, Gard

Website

Grot des Demoiselles, Hérault

Website