Cultureel erfgoed

De Languedoc en de Roussillon zijn een smeltkroes van beschavingen en religieuze stromingen. Deze culturen hebben geresulteerd in prachtige bouwwerken en monumenten. Sommige behoren nu tot de werelderfgoedlijst van de UNESCO en nodigen uit tot een bezoek.

UNESCO in de Languedoc-Roussillon

UNESCO Werelderfgoed

In de Languedoc-Roussillon liggen 6 van de 37 in Frankrijk en in totaal 812 plaatsen en bouwwerken uit de hele wereld die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan.

Bekijk de UNESCO monumenten


Literatuur uit de Languedoc-Roussillon

Literatuur

Sinds de oudheid al hebben (belangrijke) schrijvers hun naam verbonden met de Languedoc-Roussillon. Eerst waren het de Griekse schrijvers en later werden deze gevolgd door de literatuur van de Languedoc en Catalonië.

Lees meer


Kathedraal Narbonne

Kerken en Kathedralen

De Languedoc en de Roussillon is een echte smeltkroes van beschavingen en kunstvormen. Hieruit ontstond een eigen kunstvorm van Romeinse monumenten en Romaanse bouwwerken en later Gotische en klassieke invloeden.

Bekijk het overzicht


Burcht van Carcassonne

Kastelen en burchten

Het merendeel van de burchten in de Languedoc-Roussillon bevinden zich in het departement Aude in de streek Les Corbières.

Overzicht van de kastelen


Francois Rabelais

Beroemde personen

Sinds de oudheid al hebben (belangrijke) schrijvers hun naam verbonden met de Languedoc-Roussillon. Eerst waren het de Griekse geschiedschrijvers, die later werden gevolgd door de literatuur van de Languedoc en Catalonië.

Naar de beroemde personen


Boekdrukkunst

Kunstnijverheid

De Languedoc-Roussillon heeft zijn tradities weten te behouden. De ambachtslieden brengen de culturele identiteit nog steeds tot leven.

Bekijk de ambachten


Fabre Museum

Musea

In de Languedoc-Roussillon zijn veel archeologische en geologische sporen terug te vinden. Daarnaast zijn grote namen uit de kunstgeschiedenis in de regio geboren. Deze rijke historie is in de musea terug te vinden.

Naar het museum


Geschiedenis Languedoc-Roussillon

Geschiedenis

In de Languedoc-Roussillon zijn sporen uit de prehistorie teruggevonden. De Romeinen hebben een blijvende stempel achter gelaten op de Languedoc-Roussillon voordat het gebied officieel Frans werd.

Terug in de tijd