Eten en drinken

Eten en drinken in de Languedoc-Roussillon kan volop. In de regio die zoveel te bieden heeft, bestaan er evenveel smakelijke tradities als gebieden. De diversiteit aan regionale producten en de authentieke en smaakvolle gastronomie zullen u verbazen. Echte streekproducten uit de Languedoc-Roussillon zijn bijvoorbeeld honing, kazen, diverse kruiden, maar de regio is vooral bekend door haar wijnen.

Brandade de Nîmes

Specialiteiten

De specialiteiten uit de Languedoc-Roussillon die u niet mag missen zijn o.a.: cassoulet, Brandade de Nîmes, een kabeljauw gratin, Petit Patés van Pézénas, Aligot, Gardiane, Tielle of Boles de picolat, rousquilles, catalaanse crème.

Niet te missen specialiteiten


Wijnkurken

Wijnen

In de Languedoc-Roussillon beslaan de wijngaarden 300.000 hectare. De Languedoc-Roussillon is daarmee het grootste wijngebied ter wereld met 27 eeuwen geschiedenis met een groot assortiment wijnen.

Proef de wijnen


Streekproducten

Streekproducten

De Languedoc-Roussillon heeft een breed scala aan producten. Een aantal streekproducten vallen onder het agrarische keurmerk ‘Appellation d’Origine Contrôlée’ (afgekort AOC).

Naar de streekproducten


Restaurant in Languedoc-Roussillon

Restaurants

In de Languedoc-Roussillon zijn talrijke eetcafés, bistro’s en restaurants van niveau. Geniet in de schaduw, midden op het platteland of op een plein in een van de steden van uw lunch of diner.

Overzicht met restaurants