La Roque-sur-Cèze

la-roque-sur-ceze-1Klik op de foto voor de hele galerij.

La Roque-sur-Cèze ligt in het van het departement de Gard. Het is een zonovergoten dorp in Provençaalse stijl, gebouwd op een rots die over de Cèze hangt. Vanuit het dorp heeft u uitzicht op de piek Cèze, die een  twaalf-bogen oude brug overspant.

Middeleeuwse dorpje

Dit kleine, middeleeuwse dorpje, is uitgeroepen tot één van de mooiste dorpen van Frankrijk. Het dorp is omringd door wijngaarden en bossen die een prachtig uitzicht bieden op de watervallen van Sautadet die in een natuurgebied liggen. Deze kalkrotsen zijn vijf miljoen jaar oud.

La Roque-sur-Cèze wordt gedomineerd door de de sporen van het oude kasteel en de kapel uit de 11de eeuw. Wandel over de geplaveide hellende straatjes en geniet van de blondkleurige huizen. De huizen zijn gemaakt van romige stenen en gebogen dakpannen.

Panorama

Aan de voet van het dorp ligt een smalle, middeleeuwse brug met 11 bogen. De brug is een historisch monument. Het dorp biedt eenadembenemend uitzicht op de Cascades du Sautadet, een uitzonderlijke natuurlijke site die bijdraagt ​​aan de aantrekkelijkheid van de plaats.

Toerisme in La Roque-sur-Cèze


Hotels in de omgeving

Campings in de Gard


Bezienswaardigheden

  • Historisch museum
  • Het uitzicht op de piek Cèze
  • Rondleiding door het dorp.

Activiteiten

  • De rivier de Cèze en de Cascades du Sautadet
  • De Côtes du Rhône wijn

Panorama

  • Het uitzicht op de Cascades du Sautadet.

Ligging Aiguèze


Geralateerde artikelen

Aiguèze

Aiguèze is één van de mooiste dopren in Frankrijk. Het dorp is gebouwd op een helling en ligt op een klif. Lees meer…

Nîmes

Nîmes heeft de geschiedenis van Europa van dichtbij beleefd. Lees meer…