Reisdoelen

De verscheidenheid, diversiteit en de zon geven de regio Languedoc-Roussillon zijn bijzondere karakter. Geniet volop van de steden en dorpen, de bijzondere natuurgebieden of badplaatsen aan de Middellandse Zeekust.

Departementen

De Languedoc-Roussillon ligt in het zuiden van Frankrijk en Languedoc-Roussillon bestaat uit de historische Franse provincies Languedoc en Roussillon. Daarbij horen de vijf departementen Aude, Gard, Hérault, Lozère en Pyrénées-Orientales.

Lees meer per departement


Steden en dorpen

De steden ademen de sfeer uit van de Middellandse Zee en u maakt hier gemakkelijk kennis met de plaatselijke bevolking.

Ontdek de steden en dorpen


Middellandse Zeekust

Voor de zonaanbidders zijn er over een lengte van 200 kilometer fijne zandstranden en kreken in de Languedoc-Roussillon. Ga met vakantie in de omgeving van de authentieke badplaatsen.

Naar de kust


Natuurgebieden

De landschappen van de Languedoc-Roussillon bieden grootse en verrassende schouwspelen.

Ontdek het natuurschoon


Streken en berggebieden

Het landschap van de Languedoc-Roussillon lijkt op geen enkel andere streek. De verscheidenheid van het landschap biedt verrassende schouwspelen.

Ontdek de schouwspelen


Wijngebieden

In de Languedoc-Roussillon beslaan de wijngaarden 300.000 hectare. De Languedoc-Roussillon is daarmee het grootste wijngebied ter wereld met 27 eeuwen geschiedenis.

Proef de wijnen


Praktische informatie

De regio Languedoc-Roussillon ligt in het zuiden van Frankrijk, op 3 uur per trein van Parijs, op 1,5 uur vliegen vanaf Amsterdam en op 2,5 uur rijden van Barcelona.

Naar de praktische informatie