Streken en bergen

Het landschap van de Languedoc-Roussillon lijkt op geen enkel andere streek. De verscheidenheid van het landschap biedt verrassende schouwspelen. De streken en gebergten van de Languedoc-Roussillon zijn veelzijdig, indrukwekkend, met duizelingwekkend diepe canyons, meren met okerrode oevers en adembenemende uitzichten over de Middellandse Zee.

Causses

Causses (Gard)

De kalksteenplateaus zijn weids en indrukwekkend. In de zomers is het er snikheet en de winters zijn streng en waait er een hevige wind.

Ontdek de Causses


Cevennen

Cevennen

Het landschap van de Cevennen is veelzijdig. Het is ruw en authentiek gebleven omdat de Cevennen lange tijd ondoordringbaar waren. Bergkammen, bergtoppen, oude wegen van trekkende kuddes, vruchtbare weides, etc kenmerken het gebied.

Ontdek de Cevennen


Gorges

Gorges en Canyons

In de Languedoc-Roussillon zijn prachtige en spectaculaire gorges en canyons, die soms wel 500 meter diep zijn.

Ontdek de Gorges en Canyons


Haut-Languedoc

De Haut-Languedoc vormt samen met Bas-Languedoc de streek Languedoc in het zuiden. Een van de belangrijkste plaatsen in Haut-Languedoc is Roquefort-sur-Soulzon.

Ontdek de Haut-Languedoc


Het hoogland

Het prachtige hoogland van de Languedoc-Roussillon omvat de gebergten Monts d’Aubrac en Massif de la Margeride.

Ontdek het hoogland


Pyreneeën (Pyrénées-Orientales)

Dit gebied van de Languedoc-Roussillon is een van de mooiste van Zuid Frankrijk voor liefhebbers die van natuur en gebergten houden.

Ontdek de Pyreneeën


OOK INTERESSANT…

  • Bergbeklimmen in de Languedoc-Roussillon